YOGA

YOGA VED LILJENSØ FYSIOTERAPI

YOGA er en tidsløs træningsform, som kombinere krop og sind igennem mentale såvel som fysiske øvelser. 

Yoga har en positiv indvirkning på mentale sundhed og fremmer ro, koncentration og fokus imens den mindsker stress og uro.  

Yoga fysiske komponent kan være medvirkende til at mindske og afhjælpe skavanker lige fra ondt i ryggen og hovedpine til fordøjelsesproblemer og søvnbesvær. Samtidighed med, at du forbedre din kropskontrol, balance, styrke og smidighed. 

Ingen nybegynder kan udføre alle øvelserne fra første færd, men yoga er en proces og handler om selvudvikling og vi gør en dyd ud af møde dig, netop der, hvor du er, i din personlige proces og udvikling.

Vi tilbyder flere forskellige yogaformer for klinikken. Gældende for alle former er dog, at ALLE uanset niveau, erfaring eller skavanker kan være med på holdet, da vi justere undervejs til at imødekomme hver enkelt. 

Nedenstående finder du en beskrivelse af de yoga former vi udbyder på klinikken. Nogle hold bliver udbudt som events og andre er fast på holdplanen. Kontakt os gerne på hold@lfys.dk for mere info herom. 

FlowYOGA er en yang baseret yoga form, hvor vi
bevæger os flydende fra den ene stilling til den anden ved brug af vores åndedræt. Timen er mere energifyldt, hvor vi arbejder med vores styrke, smidighed, balance og kropskontrol igennem traditionelle yogaserier med flere gentagelser og færre lange dybe stræk.

PowerYOGAPILATES er en yang baseret yoga form og en videreudvikling af Ashtanga yoga.  PYP er en meget hård yoga form, hvor vi kombinere det bedste fra to verdener – yoga og pilates. Fokus er derfor mere styrke, balance og core baseret end smidighed og lange dybe stræk. Timen giver sved på panden og vi arbejder meget med kropskontrol og breathwork under timen.

HathaYOGA er mere traditionel eller klassisk yoga. Hatha består også af yogastillinger, åndedrætsøvelser og
meditation. Yogaformen foregår i et langsommere tempo end flow og power yoga. Fokusset er på de enkelte yogastillinger.

YinYOGA er en yin baseret yogaform, hvor vi sætter tempoet helt ned og arbejder med lange dybe stræk af bindevæv og den dybe muskulatur. Yin yoga har fokus på de enkelte yogastillinger, hvor hver stilling holdes i optil flere minutter. Yin yoga omhandler mere kropsbevidsthed end kropskontrol, hvor vi arbejder med smidighed, nærvæv og energiflow igennem enkelte yogastillinger og åndedrætsøvelser. 

HotYOGA er en yang baseret yogaform inden for Hatha yoga, som har til formål at øge fleksibilitet, koncentration og udholdenhed.  Hot yoga har navnet, da yoga timen udføres i et 37-40 grader opvarmet rum. Temperaturen stigningen øger musklerne fleksibilitet og stimulere blodcirkulationen, hvormed vi opnår en større muskelafslappede effekt. Varmen bidrager også til at timen bliver hårdere med mere sved på panden, hvilket har en udrensende effekt. Grundet de høje temperatur er det VIGTIGT, at indtage væske og salt både inden og efter timen. 

VinYOGA er en sjov og inspirende yoga time, hvor vi inkorporere vin i de forskellige yoga stillinger. Timen tager afsæt i HathaYOGA og FlowYOGA. Vin yoga er en oplevelse du ikke vil være foruden.